Erciyes
Üniversitesi Seyrani Zirat Fakültesi öncülüğünde
düzenlenen "Uluslararası 1. Bal ve Balarısı Ürünleri Kongresi" ne katılan
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı
Bahri Yılmaz, DHA'ya yaptığı açıklamada "Günümüzden 3700 yıl önce,
Hititler döneminde Anadolu'da arıcılık yapılıyordu.
Hitit kanunlarında, yazılı tabletlerde arıcılıkla ilgili kayıtlar var. Türkiye, Çin'den
sonra dünyanın 2. büyük bal üreticisi konumundadır" dedi.
Ülkemizde 56 bin profesyonel arıcı, 5.9 milyon arı kovanı bulunmaktadır. Yılda 83 bin ton bal üretimi yapılmaktadır. Bal veren bitkilerin yüzde 72'sinin ana vatanı, arı ırklarının yüzde 22'sinin gen merkezi de Anadolu'dur.Ülke insanı bal üretimi ve tüketimine alışkındır."
Ülkemizde 56 bin profesyonel arıcı, 5.9 milyon arı kovanı bulunmaktadır. Yılda 83 bin ton bal üretimi yapılmaktadır. Bal veren bitkilerin yüzde 72'sinin ana vatanı, arı ırklarının yüzde 22'sinin gen merkezi de Anadolu'dur.Ülke insanı bal üretimi ve tüketimine alışkındır."
Şu canım ülkemdeki tarihi geçmişe bakın, muhteşem.
YanıtlaSil