Arıcının koloni
kontrolleri sırasında sürekli olarak kullandığı, arıları sakinleştirip zararsız
hale getirdiği ve rahat bir çalışma ortamı oluşturmada kullandığı bir alettir.Körük
genelde silindirik yapıda olup duman verici maddelerin yakıldığı depo (kazan)
kısmı, hava pompalayarak yanmayı kolaylaştıran ve çıkan dumanı üfleyen körük
kısmı ile dumanın püskürtüldüğü huni şeklindeki ağız kısmı olmak üzere üç
kısımdan oluşmaktadır. Körük içerisinde marangoz talaşı, çürümüş ağaç kökü ve
saman gibi maddeler yakılabilir. Yakılacak malzeme bal ve balmumunda koku
bırakmamalıdır. Bu durum özellikle bal hasadı sırasında daha da önem
kazanmaktadır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder